Samenwerking Met Spieren voor Spieren

Auteur Bart van Poppelen

Samenwerking Met Spieren voor Spieren

Met trots kunnen wij vermelden dat wij een samenwerking zijn aangegaan met Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit de sport en dus past deze samenwerking met Spartan Sportswear helemaal in de DNA van Spieren voor Spieren. Een goed functionerend lichaam is cruciaal voor het leveren van sportieve uitdagingen en prestaties, net zoals alle spelers en teams die onze speciaal ontworpen teamkleding volledig in de huisstijl van club, -en/of verenigingen met trots dragen! Wij van Spartan sportswear zullen van elk verkocht kledingstuk, teamwear en aanverwante producten een percentage afstaan aan Spieren voor Spieren zodat wij ons steentje bijdragenom hun te helpen in hun onderzoek. U als club helpt dan ook indirect hieraan mee door als partner met ons een samenwerking aan te gaan.

Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. Maar het duurt vaak nog te lang voor er een diagnose is en voordat ze profijt hebben van nieuwe behandelingen. Kinderen met een spierziekte kunnen niet wachten. Elke dag met een spierziekte is er een te veel. Spieren voor Spieren verbindt en activeert kennis en kracht om sneller diagnose en behandelingen mogelijk te maken. Dat kost veel geld en inspanning. Van mensen die daar net als Spieren voor Spieren vol voor willen gaan. Samen kunnen wij onze gezonde spieren gebruiken om geld in te zamelen voor zieke spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.

Oprichting
Spieren voor Spieren en topsport zijn sinds de oprichting onlosmakelijk aan elkaar verbonden: gezonde spieren voor zieke spieren. Op 28 januari 1998 is Stichting Spieren voor Spieren namelijk opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn vanaf 2000 heel actief geweest als ambassadeurs voor Spieren voor Spieren. Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren en zet hij zich, samen met vele andere topsportambassadeurs en kind ambassadeurs, actief in voor kinderen met een spierziekte.

De fondsenwervende activiteiten van Spieren voor Spieren hebben vaak een link met sport (bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een topsport ambassadeur of doordat de acties sportief van aard zijn).

Feiten spierziekten
Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoel gebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk. De impact van een spierziekte op een kind, het gezin en de omgeving is enorm. Spierziekten zijn niet alleen directe aandoeningen aan spieren, maar kunnen ook ontstaan door een foute aansturing van spieren vanuit de hersenen, zenuwen of het ruggenmerg. De vele verschillende spierziekten leiden onder meer tot verschijnselen als spierzwakte, verlamming, problemen met de spijsvertering en hartklachten. De meest voorkomende spierziekten zijn SMA, Duchenne, FSHD en Myotone Dystrofie.

Belofte
Met strijdlust kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Met sportieve groet,

SpartanSportsWear 

All news
200k
Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte
20.000
waaronder 20.000 kinderen. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoel gebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk...
600
600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn.